Бум на туристи по Черноморието тази година: Над 8 милиона туристи

...
Бум на туристи по Черноморието тази година: Над 8 милиона туристи
Коментари Харесай

Румен Драганов: Над 8 млн. туристи се очакват по Черноморието ни

Бум на туристи по Черноморието тази година: 

Над 8 милиона туристи се чака да посетят българското Черноморие това лято, съобщи пред Българска национална телевизия шефът на Института за оценки и разбори в туризма Румен Драганов. От тях - към 3,2 млн. чужденци и 5 млн. българи, разясни той.

Проф. Драганов поучава тази година да подготвим същия бюджет за лятната ни отмора, какъвто сме имали през миналото лято.

" Тогава имаше огромен скок в инфлацията, само че нямаме съображение в този момент да приказваме за повишаване този сезон. Затова най-умното е - придържай се към бюджета от предходната година. Можеш тъкмо за този бюджет да получиш всичко, което си имал и предходната година. Така че всичко е въпрос на благоприятни условия - имаш пари - пръскай, в случай че не - реши бюджета си ", сподели той.

Според него изливането на водите от Нова Каховка в Черно море няма да провокира утежняване на качеството на морската вода у нас.

" Ние, тръгне ли сезонът - или ще се появи акула в морето, или планктон, който цъфти, или някаква форма на замърсяване. Ние, в туризма, сме извънредно виновни във връзка с живота и здравето на туристите. Сигурността е приоритет номер едно, тъй като в случай че е застрашена сигурността на туристите, няма туризъм. В Черно море се вливат Дунав и още няколко огромни реки. Те да не би да са пречистени - не. Това е функционалността на моретата и на океаните, че тези реки, които се вливат в тях, ги пречистват ", сподели той.

Значителен растеж има и в търсенето на самолетни билети, като до края на годината са изкупени огромна част от пътуванията в чужбина, добави Драганов.

Около 30% са поскъпнали цените на пътуванията със аероплан, съобщи от своя страна информационният шеф на Летище София Росен Бъчваров. Според него билетите на нискотарифните компании от 10,99 евро остават в историята. Сега най-ниските цени варират сред 30 и 50 евро.

Това лято стартира огромен ремонт на Терминал 2 на Летище София, който може да аргументи неудобства на пътуващите. Ще се подмени напълно багажната система, гишетата ще бъдат реконструирани, ще бъдат издигнати нови търговски обекти.

" Летището се постанова да бъде ремонтирано в придвижване, което евентуално ще сътвори неудобства, за което се оправдавам авансово. Но пък ще стане едно доста по-приветливо място от това, което е сега ", сподели Росен Бъчваров.

До 2030 година би трябвало да е подготвен и Терминал 3 на Летище София.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР